Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Interculturalitat  > Treball de la subcomissió
 

Treball de la subcomissió del CEC

La Subcomissió d’Interculturalitat del Consell Escolar de Catalunya es constitueix amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes plantejats en relació amb el tema de la interculturalitat i elaborar recomanacions i propostes, que s'adreçaran a la Conselleria d'Ensenyament, amb la voluntat d'avançar en el caràcter intercultural i integrador del sistema educatiu de Catalunya.

Objectius

  • Analitzar aspectes diversos del tema de la interculturalitat, com és ara, el currículum i les competències personals i socials, la construcció de la identitat personal i col·lectiva, la cohesió social, les tradicions culturals i religioses, etc.
  • Elaborar una proposta de document en què consti una valoració de l’estat de la qüestió de la realitat de la comunitat educativa del país i un seguit de propostes i recomanacions que els representants de la comunitat educativa adrecen al Departament d’Ensenyament.
  • Assessorar la Secretaria del Consell en els preparatius de la Jornada de reflexió del CEC que es durà a terme al mes d’octubre de 2018.

 

Eixos de treball

  • Eix 1. Avançar en educació intercultural: de la realitat actual als nous reptes
  • Eix 2. Relació entre educació intercultural i món local
  • Eix 3. La identitat personal i col·lectiva
  • Eix 4. La diversitat cultural i religiosa com a element cohesionador

 

 Treball desenvolupat

En les deu sessions de treball previstes, al debat intern dels membres de la subcomissió s'hi afegeix l'assessorament de diversos experts que contribueixen amb els seus coneixements i reflexions a aprofundir els aspectes diversos que la interculturalitat comprèn. 

A més, s'ha traslladat als presidents del consells escolars territorials la proposta d’abordar aquesta temàtica en alguna de les seves sessions de treball. També han estat convidats els centres educatius a debatre el tema en el si de la comunitat educativa, tal i com es va fer al curs passat en el debat “Ara és demà”. Amb aquesta finalitat, s'ha elaborat un qüestionari i una guia per pautar els tallers participatius de centre. Aquestes col·laboracions completaran les conclusions de la subcomissió. 

Data d'actualització: 04.06.2018