Accés al contingut Accés al menú de la secció
Dijous, 08 de març de 2018

Es crea la Subcomissió d'Interculturalitat


subcomissio

S'ha constituït recentment aquesta subcomissió per reflexionar i desenvolupar en profunditat alguns dels reptes que la interculturalitat planteja en el sistema educatiu, que ja es van començar a analitzar en el debat sobre l'educació a Catalunya que es va promoure el curs passat amb el títol “Ara és demà”. Al mateix temps, la subcomissió proporcionarà arguments i recomanacions de cara a convocar la jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya d'enguany.

Més concretament, els objectius de la subcomissió són:

  • Analitzar aspectes diversos del tema de la interculturalitat, com és ara el currículum i les competències personals i socials, la construcció de la identitat personal i col·lectiva, la cohesió social, les tradicions culturals i religioses, etc.
  • Elaborar una proposta de document, en què consti una valoració de l’estat de la qüestió de la realitat de la comunitat educativa del país i un seguit de propostes i recomanacions al Departament d’Ensenyament.
  • Assessorar la Secretaria del Consell en els preparatius de la Jornada de reflexió del CEC, que es durà a terme al mes d’octubre de 2018.