Accés al contingut Accés al menú de la secció
Dijous, 02 de febrer de 2017

Pràctiques de referència presentades a la jornada del 14 de gener


Van participar en la primera jornada presencial del debat Ara és demà, el 14 de gener, quinze centres educatius de tot el territori que van presentar experiències molt diverses que apliquen amb èxit. D'acord amb el programa, les exposicions d'aquests projectes innovadors es van fer simultàniament en els diversos espais de Cosmocaixa, de Barcelona, entre les 11.30 i les 14 hores.

Bloc 1:

 • “Plurilingüisme 4.0: el món a la llengua!”. Institut Antoni de Martí Franquès, de Tarragona. Jean Marc Segarra, director, i Jordi Satorra i Marin, cap d’estudis (presentació de diapositives)
 • “Aprenentatge per projectes i espais”. Escola La Trama, de Sabadell. Marifé Garcia, directora, i Queralt Francisco Castilla, cap d’estudis (presentació de diapositives)
 • “El Llindar, una escola de noves oportunitats”. Centre El Llindar, de Cornellà de Llobregat. Begonya Gasch, directora

Moderador: Antoni Domènech, membre del Consell Escolar de Catalunya

Bloc 2:

 • “ZER Montsià, escolarització d’alumnat 1-12 anys”. Joan Carles Galve Torres, director, i Gemma del Salvador Corbera, cap d’estudis (presentació de diapositives)
 • “Nova etapa intermèdia dels 10 als 14 anys”. Col·legi Claver Raimat, de Lleida. Francisco Javier Puyol, director general de Jesuïtes Lleida Col·legi Claver (presentació de diapositives)
 • “L’orientació educativa com a eix vertebrador i d’acompanyament del nostre PEC”. Institut Torre Roja, de Viladecans. Manel Merino Valencia, cap d’estudis, orientador, coordinador i impulsor del projecte (presentació de diapositives)

Moderador: Raül Manzano, membre del Consell Escolar de Catalunya

Bloc 3:

 • “El valor de l’educació no formal”. Fundació Pere Tarrés, de Barcelona. Carles López, coordinador de la xarxa de centres socioeducatius, i Esther Arimon Perez, cap de l’Àrea Educativa de la Fundació Joan Salvador Gavina
 • “Canvi metodològic: ABP i SCRUM a l'Institut Montsià, d’Amposta”. Toni Morant, coordinador del projecte, i Jorge Bellés Segarra, cap d’estudis (presentació de diapositives)
 • “Suport a l’orientació i treball en xarxa en les transicions entre l’ESO i els itineraris professionals (PFI, CFGM) i acompanyament de l’alumnat en risc d’abandonament a Ciutat Vella”. Consorci d’Educació de Barcelona. Anna Campos Pujadas, tècnica del Servei d’Orientació Pla jove de Ciutat Vella (presentació de diapositives)

Moderadora: Dolors Vique, membre del Consell Escolar de Catalunya

Bloc 4:

 • “Prendre partit”. Institut de Gurb. Teresa Pietx, directora, coautora i impulsora del projecte (presentació de diapositives)
 • “La fusió de dos entorns d’aprenentatge: una oportunitat per a la complexitat”. Centre d’Educació Especial Ca N’Oriol, de Rubí. Dolors Castaño, directora. Escola Teresa Altet, de Rubí. Dolors Oliver Agüera, directora (presentació de diapositives)
 • “Millorar la competència lingüística i comunicativa amb l’ús creatiu dels dispositius mòbils”. Escola Els Cossetans, de Cunit. Pilar Soro, mestra de primària, coordinadora TAC del centre i impulsora del projecte

Moderadora: Carmina Pinya, membre del Consell Escolar de Catalunya

Bloc 5:

 •  “El batxillerat internacional”. Institut Jaume Vicens Vives, de Girona. Anna Masós, directora, M. Assumpció Roure Ombravella, coordinadora del batxillerat internacional, i Pilar Escriche Riera, professora de llengua anglesa (presentació de diapositives)
 • “Els ensenyaments artístics”. Escola d’Art i Superior de Disseny, de Vic. Felip Vidal, director, i Montse Salcedo, cap d’estudis (presentació de diapositives)
 • “L’ecosistema educatiu local”. Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. Josep Nieto Quintana, tècnic assessor (presentació de diapositives)

Moderador: Jordi Sabaté, exmembre Consell Escolar de Catalunya