Accés al contingut Accés al menú de la secció
Dimecres, 02 de maig de 2018

Comunicat del president del CEC pel tractament mediàtic dels docents de l’Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca


Com a president del Consell Escolar de Catalunya vull manifestar la meva repulsa pel tractament mediàtic i a les xarxes socials, fet per algun mitjà i per algun líder polític, dels professors de Sant Andreu de la Barca. El linxament públic d'uns educadors constitueix una greu irresponsabilitat i atempta contra els seus drets de ciutadans en un sistema democràtic.

Com a òrgan de representació de la comunitat educativa, el Consell Escolar de Catalunya reafirma la seva confiança en els mestres i professors del país. Catalunya compta amb uns grans professionals de l'educació, els quals sempre han estat a l'alçada dels reptes que havien d'afrontar.

L'Assemblea de Docents de l'Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca, destaca "l'excel·lent feina que fan aquests professors tots els dies a les aules". Els atacs, diuen, "suposen un argument més per continuar exercint la seva feina d'educadors amb els valors democràtics de convivència i llibertat".

Per la seva banda, familiars de professors denuncien "difamació, calúmnies i injúries" i expliquen que l'endemà del referèndum de l'1-O van donar opció als alumnes de batxillerat a participar en un petit acte al pati, consistent a fer uns minuts de silenci. En cap cas els professors van imposar la seva opinió ni van assenyalar els alumnes fills de guàrdia civils.

L'escola ha d'estar oberta a l'entorn, tot preservant la pròpia idiosincràsia. Com a institució social, ha d'educar l'esperit crític dels alumnes perquè esdevinguin ciutadans lliures i respectuosos de l'alteritat, en una societat democràtica avançada.

Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya

Barcelona, 30 d’abril de 2018