Accés al contingut Accés al menú de la secció
Dijous, 05 d'octubre de 2017

Comunicat a la comunitat educativa sobre l'1 d'octubre


A Catalunya s’ha preservat sempre la integritat dels centres educatius. Des del final de la dictadura tots els governs, d’ideologia diversa, han estat conscients que les escoles i els instituts constitueixen una gran riquesa per al país i que cal protegir-los de qualsevol interferència aliena a l’ensenyar i l’aprendre, i a la seva dimensió social. Els mestres i professors han conreat sempre un tarannà cívic i dialogant, amb el benentès que la societat els ha confiat la realització d’aquest mestratge.

Els centres educatius constitueixen una escola de democràcia i promouen valors de ciutadania en una societat plural. Aquests valors, juntament amb la llengua i la cultura catalanes, cohesionen el nostre poble i ajuden a construir, alhora, la personalitat de cadascú. En aquest sentit, la participació en reflexions i debats col·lectius enforteix la democràcia i enriqueix el discerniment personal.

En un moment històric per al nostre país amb motiu de la celebració del Referèndum d’autodeterminació, la comunitat educativa denuncia la falta de respecte per les escoles i els instituts. L’esperit de llibertat que presideix l’acció educativa és incompatible amb la violència arbitrària i indiscriminada per part de les forces de seguretat de l’Estat sobre les persones que exercien pacíficament el seu dret a vot i sobre les mateixes instal·lacions escolars. I tot això per impossibilitar la participació de la ciutadania en la presa de decisions sobre el nostre futur com a poble, que és la clau de volta de tota democràcia.

Consell Escolar de Catalunya
Barcelona, 4 d’octubre de 2017