Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Ara és demà  > Participació
 

Participació

El Consell Escolar de Catalunya us proposa fer una reflexió sincera, en profunditat i compartida amb tots els sectors de la comunitat educativa sobre el futur de l'educació. Ens interessa molt conèixer el vostre punt de vista sobre qüestions cabdals que afecten l’ensenyar i l’aprendre, per això us invitem a participar en aquest debat a través de les diverses vies que hem obert.


Canals d'informació i de participació

Expresseu les vostres opinions individualment o en nom de col·lectius, organitzacions o institucions a la plataforma Participa gencat, tant sobre les ponències com sobre aquelles qüestions que, a partir de l’experiència professional, vulgueu aportar al debat, amb el benentès que es tracta d’anar més enllà dels aspectes que afecten la quotidianitat per posar els llums llargs i tenir perspectiva de l’educació del futur, sense els condicionaments del marc pressupostari i normatiu actual.

Si elaboreu documents amb aportacions col·lectives, trameteu-los al correu electrònic araesdema@gencat.cat i els publicarem a la web del Consell.

Atenció! Hem ampliat fins al 15 d'abril el termini de rebuda d'aportacions. 

Seguiu l’actualitat del debat a la pàgina de Facebook del Consell Escolar de Catalunya i al perfil @consescat de Twitter. Hi podeu interactuar amb l’etiqueta #CECaraésdemà. Als centres educatius us demanem que difongueu a Twitter les vostres activitats de caràcter innovador amb l’etiqueta #innovemara, a fi de compartir amb tota la comunitat educativa la vostra experiència.

També publiquem a la web un butlletí institucional per mantenir-vos informats del debat Ara és demà. Si empleneu la subscripció, el rebreu puntualment a la vostra bústia de correu electrònic.

 

Aportacions institucionals, de centres educatius, personals i de col·lectius

Diversos centres educatius, com també entitats, institucions i organismes de l'àmbit de l'educació, han fet aportacions al debat Ara és demà que desenvolupen els temes que les ponències contenen i fan propostes sobre el futur de l'educació a Catalunya. També arriben a la bústia de correu electrònic araesdema@gencat.cat aportacions de persones que expressen les seves opinions i propostes. En aquest enllaç podeu consultar els documents originals. 

 

Taller de debat al centre

Porteu el debat al vostre centre. És una experiència de participació ciutadana per integrar tota la comunitat escolar i parlar del futur de l'educació. Es tracta de portar a terme un taller de debat que compleix les garanties de qualitat democràtica pròpies d'un procés participatiu.

Els materials que trobareu a continuació conformen la guia per portar a terme de manera autònoma aquesta activitat al vostre centre:

  • Guia per realitzar el debat al centre. Presentació digital amb orientacions per a la dinamització de grups en el taller de debat.
  • Preguntes sobre els eixos del debat. Qüestionari per plantejar la discussió dels aspectes fonamentals de cada eix del debat.
  • Pauta de recollida d’aportacions al debat. Formulari per a la recollida de les aportacions aplicable tant als petits grups de discussió com a les conclusions del taller.
  • Avaluació del procés de participació. Formulari per a l’avaluació del desenvolupament del procés participatiu generat pel taller de debat.

El primer document va destinat a les persones que organitzen i dinamitzen un taller. Els dos següents són documents de treball que els participants en el taller han de tenir a mà. Finalment, els participants han d’emplenar el document d’avaluació per completar el procés.

A l’hora de portar a terme el taller, és important seguir les instruccions de desenvolupament contingudes en la guia a fi d’assegurar-ne la qualitat com a procés participatiu.

El termini de rebuda d'aportacions al debat acaba el 7 d'abril.

 

Inscripció als tallers participatius als territoris

Per arribar al conjunt de la comunitat educativa, amb la col·laboració de la Secretaria de Participació i Govern Obert, del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, es proposa la realització de tallers de participació territorials.

Participeu en els tallers territorials del procés participatiu per al debat Ara és demà. Es tracta de sessions presencials, catorze arreu del territori, perquè el conjunt de la comunitat educativa deliberi sobre el futur de l’educació a Catalunya i aporti el seu punt de vista.

Aquestes sessions presencials tenen lloc a diferents ciutats, quan feu la inscripció heu de triar-ne una.

Sol·licitud d'inscripció

 
Data d'actualització: 17.01.2016