Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Actuacions  > Jornades  > Jornada de reflexió 2013
 

Jornada de reflexió 2013

El Consell Escolar de Catalunya va celebrar la XXIII Jornada de reflexió, amb el tema Jovent i educació en l’era de la globalització, dissabte 9 de novembre de 2013 a l’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida.

La Jornada va comptar amb una àmplia representació dels diversos sectors que conformen la comunitat educativa i va anar precedida d'un debat en línia per Internet mitjançant l'entorn Consescat.

L’objectiu de la jornada era plantejar de manera oberta i prospectiva les implicacions que per al jovent, la seva educació i el futur del sistema educatiu té el conjunt de canvis socials, econòmics, culturals i tecnològics que s’inscriuen sota el concepte de globalització.

En l’acte inaugural van intervenir la consellera d’Ensenyament, la degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Lleida. El president del Consell va exposar els objectius de la Jornada i va avançar alguns arguments per als debats posteriors.

A continuació, Alfons Cornella, president d'Infonomia, va fer la conferència general, a la qual van seguir les quatre taules rodones simultànies de debat amb els títols "El sistema educatiu davant els reptes de la globalització", "Cultura i expectatives dels joves d'avui", "La funció docent en l'era de la globalització" i "Educació del futur i futur de l'educació". Cada taula va comptar amb una ponència a càrrec de persones expertes, es va presentar un resum de les intervencions que s'havien produït en el debat previ en línia a l'entorn Consescat i es va originar un ampli debat amb els assistents.

Data d'actualització: 15.03.2018